Een nieuw bed voor de koeien

De compost wordt vervangen!

7 februari 2014

De laatste weken werd de bodem vrij nat. De temperatuur ging omlaag, waardoor er minder vocht verdampt. We hadden het gevoel dat de bodem ook verzadigd was en hebben dan ook besloten om het compost eruit te halen en weer nieuwe houtsnippers in de pot te brengen.

De houtsnippers zijn mooi gecomposteerd. We hebben de compost laten onderzoeken. Er zit 10,2 gram stikstof per kg produkt en 4,36 gram fosfaat per kg produkt. Dit zijn mooie waardes. De compost zetten we op een grote hoop en dit gaan we luchtdicht afsluiten. Dit laten we ongeveer 4 weken zitten. De compost gaat dan fermenteren. Bij Fermentatie wordt biologisch materiaal met behulp van bacteriën, schimmels of enzymen, omgezet. Het geeft een verbetering van het product. Fermentatie moet zonder zuurstof, dus vandaar dat de composthoop luchtdicht word afgesloten. Over enkele weken brengen we de compost op ons land.

Met een shovel en kieper hebben we de compost uit de stal gereden. De koeien mochten voor deze gelegenheid naar buiten. Met vrachtwagens zijn de nieuwe houtsnippers aangeleverd en weer in de pot gebracht. (zie foto's)

 

 

 

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

26.10 | 10:13

Onze melk gaat naar de melkfabriek Bel Leerdammer.
Hier wordt heerlijke Leerdammer kaas van gemaakt.

...
16.10 | 21:46

Wij fietsten afgelopen zondag ook toevallig langs en waren onder de indruk van de mooie stal. Natuurlijk vroeg ik me af waar de melk van deze koeien te koop is.

...
25.05 | 19:16

Fietsten vanmiddag toevallig langs. Wat een schitterende stal om te zien zeg! Het kan dus ook wel anders dan al die stallen die de laatste jaren zijn Gebouwd.

...
15.03 | 11:07

Als wandelaar (uit Olst) kwam ik afgelopen zondag 2 maart langs jullie adres. Bijzonder van vorm, (gelukkig) niet alledaags en passend in het landschap.

...
Je vindt deze pagina leuk